Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-22/andrian-candu-a-avut-o-intrevedere-cu-pre-edintele-adunarii-parlamentare-a-osce-57256.html
Data: Jan 22, 2019 (20:08)

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare a OSCE

Acțiunile întreprinse de autorități privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Președintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), George Tsereteli.

Andrian Candu s-a referit la evoluțiile din țară în perioada preelectorală și la eforturile autorităților îndreptate spre a asigura desfășurarea unui proces electoral corect, bine organizat, conform standardelor internaționale.  Președintele Parlamentului a menționat că sunt întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui scrutin electoral liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova.

”Pentru autorități cel mai important este ca alegerile să fie recunoscute drept libere și corecte atât în interiorul țării, cât și pe plan internațional”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, George Tsereteli a subliniat că Adunarea Parlamentară a OSCE este alături de țara noastră, urmărește cu atenție evoluțiile pentru a-i oferi sprijinul necesar și încurajează autoritățile să asigure desfășurarea unui proces electoral conform standardelor democratice. OSCE/ BIDDO va avea o misiune de observare a alegerilor din Republica Moldova, care va evalua scrutinul electoral din perspectiva respectării angajamentelor asumate de Republica Moldova și a standardelor internaționale privind desfășurarea alegerilor democratice.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut un schimb de opinii despre evoluțiile înregistrate în reglementarea conflictului transnistrean și despre programul de acțiuni de comemorare a victimelor Holocaustului, planificat pentru data de 29 ianuarie 2019.

Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-23 ianuarie 2019. Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din 323 de parlamentari, reprezentanți ai legislativelor din 57 de ţări, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.