Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-22/anatolie-zagorodnii-va-fi-propus-plenului-parlamentului-pentru-func-ia-de-director-general-al-agen-i-57255.html
Data: Jan 22, 2019 (20:06)

Anatolie Zagorodnîi va fi propus plenului Parlamentului pentru funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului candidatura lui Anatolie Zagorodnîi pentru funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

La proba de interviu au fost admise trei persoane: Roman Vitiuc, Irina Gutnic și Anatolie Zagorodnîi. Comisia a evaluat performanțele profesionale și manageriale ale doi candidați, un candidat neprezentându-se la interviu. Anatolie Zagorodnîi a acumulat punctajul maxim.

Comisia economie, buget și finanțe va prezenta Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatura selectată pentru a fi confirmată. Ulterior, candidatura lui Anatolie Zagorodnîi urmează a fi aprobată de plenul Parlamentului.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Funcția de Director general a devenit vacantă după ce Viorel Moșneaga și-a prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.