Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-21/aipa-va-lansa-campania-de-informare-privind-ob-inerea-subven-iilor-pentru-anul-2019-57233.html
Data: Jan 21, 2019 (11:53)

AIPA va lansa Campania de Informare privind obținerea subvențiilor pentru anul 2019

În perioada 22 – 25 ianuarie 2019, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va demara Campania de informare privind acordarea subvențiilor pentru anul 2019.

Campania are ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli privind posibilitățile de accesare a subvențiilor atât tradiționale precum și cele în avans, în vederea dezvoltării sectorului agricol și rural, oferind astfelo platformă pentru un dialog constructiv între participanți și reprezentanții AIPA.

În acest context, reprezentanții Agenției, vor demara campania de informare, în peste 13 raioane conform graficului,  comunicând fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2019, erorile depistate în procesul de administrare a dosarelor  pe parcursul anului 2018, etc.

De asemenea, se va pune accent pe informarea potențialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obținerea acestui suport financiar din partea statului, precum şi îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile Regulamentelor de subvenționare.

Pe această cale, AIPA vine cu un îndemn către toți procătorii agricoli de a participa în cadrul seminarelor informative, în vederea informării obținerii subvențiilor tradiționale precum și cele în avans. Pentru mai multe detalii aceesați: https://bit.ly/2T5vMfx 

Amintim că, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul  2019 constituie 900 mil. lei.