Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2019

AIPA a reluat procesul de autorizare spre plată a cererilor recepționate în anul 2018

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2019, AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul 2018.

În acest context, la începutul anului curent au beneficiat de subvenții 216 producători agricoli ce au efectuat investiții în dezvoltarea sectorului agroindustrial și mediului rural, iar suma totală autorizată spre plată constituie 12,6 mil. lei.

Amintim că, în 2018, AIPA a recepționat un număr record de 7417 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4411 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei. Precizăm că, pentru susținerea producătorilor agricoli, în anul 2018 au fost prevăzute 900 milioane de lei.

Potrivit AIPA, statul sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiții în construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, subvenționarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc. Pentru anul 2019, mărimea Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 900 milioane de lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus