Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-18/lista-agen-ilor-economici-cu-drept-de-prelungire-a-termenului-de-plata-a-tva-shi-a-taxei-vamale-a-fo-57226.html
Data: Jan 18, 2019 (22:35)

Lista agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale a fost completată cu doi antreprenori

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de azi, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la modificarea Listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului  de plată a TVA şi a taxei vamale. Aceasta funcționează pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele  de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.359/2014, care prevede completarea Listei respective cu doi agenți economici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că, agenții economici IM „IRAID-SOR” SRL și SRL „Euro-Alco” au fost selectați de către Comisia interdepartamentală, instituită prin Ordinul Ministrului Economiei și Infrastructurii. Aceasta este constituită din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat și Camerei de Comerț și Industrie.

„Pentru ca agenții economici selectați de Comisie să beneficieze de prelungirea termenului de plată a TVA și taxei vamale, în conformitate cu Regulamentul ce reglementează acest proces, este necesar ca aceste întreprinderi să fie incluse în Lista sus nominalizată, care se aprobă de către Guvern. Până în prezent de aceste stimulente beneficiază 32 de agenți economici”, a menționat Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a  precizat că, în vederea extinderii acestei liste, prin intermediul Asociațiilor patronale din diverse domenii și prin intermediul numeroaselor evenimente de nivel național și internațional, ministerul a informat agenții economici despre această oportunitate.

Proiectul hotărârii a fost avizat pozitiv de toate instituțiile cointeresate și intră în vigoare la data publicării, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.