Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-17/viorica-dancila-constructzia-conductei-de-transport-de-gaze-unghenichishinau-ram-ne-unul-dintre-proi-57205.html
Data: Jan 17, 2019 (22:03)

Viorica Dăncilă: Construcţia conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău rămâne unul dintre proiectele prioritare

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, că România sprijină parcursul european al Republicii Moldova şi că unul dintre obiectivele de investiţii prioritare rămâne cel al construcţiei conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău.

"România sprijină ferm parcursul proeuropean al Republicii Moldova şi proiectele comune de investiţii, acestea fiind soluţii sigure pentru bunăstarea cetăţenilor acestui stat. Totodată, urmărim cu atenţie angajamentele luate cu privire la creşterea securităţii energetice în regiune, iar unul dintre proiectele prioritare este construcţia conductei de transport de gaze naturale Ungheni-Chişinău", a spus Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că la începutul săptămânii a fost semnat contractul de achiziţie a lucrărilor pentru construirea complexului administrativ inclus în acest proiect, susţinând că acest fapt echivalează cu începerea efectivă a lucrărilor la obiectivul de investiţii.

"Până la finalul lunii ianuarie sunt aşteptate oferte şi pentru celelalte loturi ale proiectului. Vorbim despre o investiţie de 76 de milioane de euro", a spus Dăncilă.

Ea a felicitat Ministerul Economiei şi Transgaz pentru această reuşită, scrie Agerpres.

"Am încredere că ministrul Nicolae Bădălău şi directorul Ion Sterian se vor asigura că termenele de realizare a proiectului vor fi respectate", a conchis premierul.