Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.01.2019

Republica Moldova și-a prezentat oportunitățile investiționale în Republica Populară Chineză

Republica Moldova și-a prezentat oportunitățile investiționale în Republica Populară Chineză

Țara noastră  a participat la evenimentul promoțional de țară “Republica Moldova-Oportunități Investiționale”, care a avut loc în orașul Taicang, Republica Populară Chineză.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a prezenta părții chineze cele mai importante sectoare economice ale Republicii Moldova, cele mai competitive produse autohtone, precum și oportunitățile investiționale pentru partenerii străini.

Potrivit Secretarului de Stat, Iuliana Drăgălin, China este un important partener comercial și unul dintre investitorii de top pentru Moldova. „Apreciem asistența acordată Republicii Moldova prin diverse proiecte de cooperare bilaterală. Încurajăm oamenii de afaceri din ambele țări să participe la expoziții, forumuri și evenimente promoționale, acest fapt va consolida și mai mult cooperarea moldo-chineză în diferite domenii”, a menționat Iuliana Drăgălin.

Partenerii chinezi au manifestat interes față de producătorul moldovenesc, produsele calitative și naturale, care se bucură de cerere pe piața chinezească. „Piața din China reprezintă un obiectiv pentru producătorii autohtoni și suntem încântați să vedem interesul și încrederea consumatorilor chinezi. În același timp, suntem acum în proces de negociere a Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova și China, ceea ce reprezintă un nou pas pentru relațiile comerciale existente”, a precizat secretarul de stat.

În context, părțile și-au reafirmat angajamentul pentru a dezvolta relațiile comercial-economice și investiționale reciproc avantajoase, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus