Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2019

Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău

Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău

Administratorii „Vestmoldtransgaz” au semnat la începutul săptămânii contractul de achiziție de lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Semnarea marchează etapa de începere a construcției gazoductului și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași-Ungheni-Chișinău.

„Mă bucur că au început lucrările acestui obiectiv de interes național pentru Republica Moldova. Construcția conductei va duce la dezvoltarea durabilă a economiei naționale. Datorită acestui proiect avem o nouă alternativă de gaz, care va consolida securitatea energetică. De asemenea, acest proiect înseamnă și prețuri mai mici la gaz pentru cetățenii noștri. Urez echipei „Vestmoldtransgaz” mult succes și să țină cont de toți termenii contractuali pentru finalizarea la timp a lucrărilor proiectate”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Societatea „Vestmoldtransgaz” este operator tehnic al Sistemului Național de Transport gaze naturale din Republica Moldova și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

În cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentației de atribuire, „Vestmoldtransgaz”, a reluat procesul de achiziție și a inițiat recent 5 proceduri de licitație deschisă, la care se așteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus