Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-15/9-persoane-au-fost-admise-la-concursul-de-selectare-a-candida-ilor-la-func-ia-de-director-al-anre-57136.html
Data: Jan 15, 2019 (15:09)

9 persoane au fost admise la concursul de selectare a candidaților la funcția de director al ANRE

Comisia economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la două funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

9 persoane au fost admise la proba de interviu. Este vorba de Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila.

Decizia Comisiei și CV-urile candidaților admiși urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea a două funcții vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze rezultatele interviului și să selecteze candidații care au acumulat punctajul cel mai mare. Comisia prezintă Președintele Parlamentului candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului. 

Totodată, mâine este ultima zi când mai pot fi depuse dosarele pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Toate cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.