Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.01.2019

Reacție FinComBank cu privire la decizia BNM

Reacție FinComBank cu privire la decizia BNM

În legătură cu Comunicatul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) privind decizia din 11 ianuarie 2019 a Comitetului Executiv al BNM care stabilește faptul că un grup de acționari acționează concertat în raport cu „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A, decizie ce se referă  exclusiv la structura acţionariatului şi se înscrie în agenda de reforme a Băncii Naționale a Moldovei, care include măsuri de transparentizare și consolidare a structurii acţionarilor în scopul asigurării unei administrări prudente şi sănătoase a băncilor.

În lumina celor de mai sus, subliniem că hotărârea BNM nu ține în nici într-un mod de activitatea curentă a FinComBank S.A. și nu influenţează stabilitatea financiară şi performanţele băncii.

Mai mult decât atât, FinComBank S.A. este bine capitalizată, solvabilă și stabilă. În totalul activelor sectorului bancar din Republica Moldova, „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A. reprezintă o cotă de 3,7%, în totalul portofoliului de credite - 4.4%, cota creditelor neperformante la total portofoliu 5,88% (pe sistem 13,37%, locul 3), iar rentabilitatea capitalului este de 11,39% (locul 5 pe sistem). În total pe teritoriul țării sunt active 93 de subdiviziuni ale FinComBank (locul 3 pe sistem).
Prin urmare, „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A., va continua să activeze în regim normal și să presteze toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări. Nu în ultimul rând, FinComBank continuă să se dezvolte și să-și surprindă clienții cu cele mai inovatoare programe de banking.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus