Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.01.2019

Pavel Filip solicită instituțiilor statului să asigure curățarea zăpezii și a țurțurilor de pe acoperișuri pentru a garanta securitatea cetățenilor

Prim-ministrul Pavel Filip a semnat și transmis astăzi o dispoziție prin care solicită instituțiilor statului să organizeze curățarea zăpezii și a țurțurilor de gheață de pe acoperișurile edificiilor, dar și a zăpezii din curțile acestora. Autorităților li se recomandă să ia măsurile necesare pentru a asigura securitatea personalului antrenat în lucrări, a trecătorilor și a zonei în care se efectuează acestea.

În același timp, premierul a solicitat administrației publice locale să informeze conducătorii instituțiilor publice  și agenții economici despre  necesitatea deszăpezirii acoperișurilor pentru a asigura securitatea cetățenilor.

În contextul codului galben de ninsori, emis de către meteorologi în data de 10 ianuarie, autoritățile au instituit o celulă de criză pentru a diminua consecințele provocate de condițiile meteo nefavorabile. Pe parcursul ultimelor 3 zile, în lucrările de deszăpezire a drumurilor au fost antrenate peste 1000 de unități de tehnică specială și peste 2000 de muncitori. În această perioadă, pe drumurile din țară au fost împrăștiate peste 10 mii tone de material antiderapant.

Celula de criză a monitorizat situația din țară până în data de astăzi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus