Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-14/circa-17-000-de-igarete-nedeclarate-re-inute-de-vame-i-la-ie-irea-din-ara-57114.html
Data: Jan 14, 2019 (20:57)

Circa 17 000 de țigarete nedeclarate, reținute de vameși la ieșirea din țară

Ofițerii vamali, ajutați de câinii specializați ai Vămii, au prevenit două tentative de scoatere ilegală din țară a țigaretelor, tăinuite de la controlul vamal. Cazurile au avut loc la Costești și Aeroportul Internațional Chișinău, fiind reținute, în total, 16 860 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM.

Depistarea de la Costești a fost raportată după ce, vameșii au redirecționat pentru verificări suplimentare mașina unui locuitor al municipiului Chișinău, care figura în sistemul de consemne al Vămii. Suspiciunile vameșilor au fost confirmate și de patrupedul de serviciu, care a reacționat la torpedoul autovehiculului. Astfel, în urma demontării acestuia, vameșii au depistat 13 860 de țigarete.

Produsele din tutun și mașina au fost reținute, bărbatul urmând să achite și o amendă de până la 4 500 de lei.

Celelalte 3 000 de țigarete au fost descoperite în valiza unei pasagere a cursei aeriene Chișinău – Roma. Vameșii le-au descoperit în cadrul scanării bagajelor de cală, fiind alertați și de câinele specializat al Vămii.

Lotul a fost reținut pentru continuarea cercetărilor, iar femeia s-a ales cu o amendă de 3 000 de lei, anunță Serviciul Vamal.