Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.12.2018

Peste 100 de cereri au fost depuse în prima zi de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale

În prima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale au fost depuse peste 100 de cereri.

Pe parcursul zilei de ieri, 26 decembrie curent, consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale au recepționat cereri din partea a 106 potențiali candidați la funcția de deputat, în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă. Dintre aceștia, 96 de candidați sunt desemnați de partide politice, iar 10 sunt candidați independenți.

Potrivit CEC, din momentul înregistrării grupurilor de inițiativă, membrii acestora vor începe colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaților respectivi la funcția de deputat. Amintim că pentru a fi înregistrat de consiliul electoral de circumscripție, candidatul să prezinte, suplimentar la setul de documente solicitat, liste de subscripţie care conţin semnăturile a cel puţin 500 și cel mult 1000 de susţinători cu drept de vot, în cazul bărbaților-candidați, iar în cazul femeilor-candidate - cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde candidează.

Menționăm că, potrivit prevederilor legale, desemnarea candidaților la funcția de deputat pentru circumscripția națională și fiecare circumscripție uninominală se încheie cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

Hotărîrile cu privire la înregistrarea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale, precum și alte informații de interes public, vor fi plasate pe pagina-web oficială a Comisiei, la compartimentul “Alegeri parlamentare  2019”, rubrica ”Circumscripții electorale”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus