Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-12-27/andrian-candu-a-prezentat-bilan-ul-activita-ii-parlamentului-de-legislatura-a-xxa-57005.html
Data: Dec 27, 2018 (23:00)

Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a

Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a în perioada anilor 2015 – 2018, în cadrul unei conferințe de presă.

Speakerul a punctat principalele reforme implementate cu sprijinul Parlamentului. Este vorba despre reforma Procuraturii, a sistemului electoral, a sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, reforma regulatorie și a raportărilor financiare, adoptarea pachetului de integritate și combaterea corupției.

Președintele Parlamentului s-a referit și la relațiile externe dezvoltate în cei 4 ani de mandat. Andrian Candu a menționat dezvoltarea unui parteneriat fără precedent cu Statele Unite ale Americii și promovarea a două rezoluții în susținerea Republicii Moldova în Congresul și Senatul SUA. Diplomația parlamentară s-a concretizat și printr-un parteneriat puternic între Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Actuala legislatură a Parlamentului a abordat sistemic controlul parlamentar. În premieră, Parlamentul a adoptat metodologia și a început să implementeze analiza ex-ante și evaluarea ex-post a legilor adoptate.

Totodată, în cei 4 ani de activitate, Legislativul a manifestat o deschidere fără precedent, fiind organizate un număr record de audieri și consultări în comisii, desfășurând numeroase campanii de informare și colaborând cu societatea civilă în îmbunătățirea legislației, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Raportul Președintelui Parlamentului Andrian Candu privind bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a