Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-12-26/comisia-europeana-a-aprobat-proiectele-mari-de-infrastructura-propuse-spre-finan-are-prin-programul--56994.html
Data: Dec 26, 2018 (23:50)

Comisia Europeană a aprobat proiectele mari de infrastructură propuse spre finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020

Comisia Europeană a aprobat cele patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 40,5 milioane de euro, din care 24,3 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene (grant).

Autoritatea de Management a programului a parcurs etapele necesare aprobării celor patru proiecte mari de infrastructură propuse de autoritățile din România, în colaborare cu cele din Republica Moldova, pentru a primi finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Astfel, proiectele aprobate sunt:

Infrastructură de comunicații;
Cooperare Regională pentru Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere România-Moldova;
Îmbunătăţirea structurii de operare SMURD;
Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, respectiv birourile vamale Albiţa – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești.

În urma închiderii celor două apeluri, la nivelul Programului au fost depuse 241 de proiecte, HARD şi SOFT (162 aplicații pentru proiecte SOFT și 79 de aplicații ce solicită finanțare pentru investiții de tip HARD).

Suplimentar, informăm că, Comitetele de Selecţie a Proiectelor pentru ambele apeluri) vor fi notifica aplicanții referitor la punctajele obţinute şi/sau la clarificările care vor fi cerute pentru procesul de evaluare, iar toate noutăţile cu privire la Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2010 pot fi consultate pe pagina web a Programului http://www.ro-md.ro-ua-md.net/ro/.