Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.12.2018

Proiectele în domeniul mediului vor fi coordonate de o singură unitate de implementare, în locul celor 7 existente în prezent

Proiectele în domeniul mediului vor fi coordonate de o singură unitate de implementare, în locul celor 7 existente în prezent

Fondatorul instituției publice - Unitatea de implementare a proiectelor în domeniul mediului, va fi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Documentul stabilește efectivul limită de personal, lista persoanelor juridice reorganizate prin fuziune, precum și statutul instituției publice, care vizează misiunea, domeniile de competență, funcțiile şi drepturile noii entități.

Instituția va avea misiunea de a implementa proiecte de asistență în mai multe domenii de activitate: prevenirea poluării mediului înconjurător, schimbările climatice,  managementul resurselor de apă, conservarea biodiversității și managementul ariilor naturale protejate de stat, managementul deșeurilor și substanțelor chimice.

În cadrul Unității vor fi coordonate activitățile instituționale și ale consultanților angajați pentru a oferi asistență autorităților administrației publice. Totodată, instituția va gestiona proiectele de asistență externă și va asigura suportul necesar pentru implementarea proiectelor de mediu, monitorizând executarea în termen a lucrărilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus