Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2018

Guvernul este deschis pentru a prelua cele mai eficiente practici internaționale în organizarea și desfășurarea unui proces electoral corect și transparent

Guvernul este deschis pentru a prelua cele mai eficiente practici internaționale în organizarea și desfășurarea unui proces electoral corect și transparent

În acest scop, premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Arnis Cimdars, președintele Comisiei Electorale Centrale din Letonia.  „Noi suntem interesați să eliminăm orice aspect vulnerabil care, ulterior, ar pune la îndoială rezultatul alegerilor parlamentare. Ne dorim ca acestea să fie desfășurate corect și transparent”, a subliniat Pavel Filip.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile care pot fi luate de autorități pentru ca alegătorii să voteze în baza propriilor convingeri, fără a fi influențați de factori externi. În particular, interlocutorii au discutat despre măsurile pentru protecția spațiului informațional, inclusiv pentru combaterea știrilor false și a propagandei politice pe rețelele de socializare.

În context, prim-ministrul a menționat că autoritățile din Republica Moldova au aprobat deja o lege care interzice propaganda rusească la posturile TV și radio. În același timp, internetul rămâne sursa informațională care trebuie tratată cu mai multă prudență.

Părțile s-au arătat interesate de organizarea unei întrevederi dintre Comisiile Electorale Centrale din Republica Moldova și Letonia, pentru a împărtăși din experiența letonă în fortificarea instituțiilor statului pentru prevenirea și combaterea atacurilor informaționale manipulatorii în procesul electoral, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus