Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-12-17/trei-familii-din-ara-care-au-ajuns-in-situa-ii-deosebit-de-grave-vor-beneficia-de-ajutor-financiar-d-56882.html
Data: Dec 17, 2018 (21:15)

Trei familii din țară care au ajuns în situații deosebit de grave vor beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului

În acest scop, vor fi alocate 160 de mii de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

Astfel, 50 de mii de lei vor fi alocate familiei din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni, care a rămas fără locuință, după ce, acum două luni, un incendiu devastator le-a mistuit casa. Banii vor fi utilizați pentru procurarea unei case noi pentru cei 5 membri ai familiei, printre care un copil de 2 ani și un bătrân.

Totodată, 90 de mii de lei vor fi alocate unei familii din satul Negrești, raionul Strășeni, care, la fel, în urma unui incendiu a rămas în plină iarnă fără acoperiș deasupra capului.

„Rugămintea mea este să ne mișcăm cât mai rapid. Vin sărbătorile și, oricât de greu ar fi, toți trebuie să aibă un acoperiș deasupra capului, astfel încât să fie toți împreună, acasă, de sărbători. Este important ca cetățenii noștri să simtă întotdeauna că statul are grijă de ei, indiferent de circumstanțe”, a subliniat premierul.

La ședință s-a decis, de asemenea, acordarea ajutorului financiar în sumă de 20 de mii de lei pentru compensarea cheltuielilor de repatriere a unui moldovean decedat în tragicul accident din orașul Kaluga, Federația Rusă. Anterior, Guvernul a mai alocat 119 mii de lei pentru repatrierea și reîntoarcerea în țară a victimelor acestui accident, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.