Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-12-05/george-kent-sua-va-sus-ine-moldova-in-fa-a-provocarilor-interne-i-externe-56711.html
Data: Dec 5, 2018 (21:24)

George Kent: SUA va susține Moldova în fața provocărilor interne și externe

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu George Kent, asistentul adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA. Premierul a menționat că relația Republicii Moldova cu SUA este una strategică, iar susținerea acordată de SUA este foarte valoroasă pentru noi.

Pavel Filip s-a referit la acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și stabilizarea sectorului bancar, care dau rezultate. Creșterea economică a atins 5,2 în trimestrul II al anului curent, la buget fiind acumulate cu 2 miliarde de lei mai mult decât suma planificată. Totodată, în 9 luni ale anului curent, au fost făcute investiții în sumă de peste 140 milioane de dolari. S-au făcut eforturi și pentru combaterea corupției și reformarea justiției, în special, modificarea cadrului legal. Implementarea acestor reforme, însă, decurge mai anevoios.

Premierul a menționat că toate problemele pot fi depășite prin discuții și prin găsirea compromisurilor, exprimând întreaga deschidere a Guvernului în acest sens. „Suntem o echipă care are capacitățile necesare și dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Oficialul american a confirmat suportul SUA pentru ca Republica Moldova să fie o țară de succes, democratică și prosperă.  În același timp, George Kent a menționat că SUA va susține țara noastră în fața provocărilor interne și externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral. În context, premierul Pavel Filip a spus că guvernarea va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber și transparent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.