Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2018

Postul de asistent în cabinetul deputatului va fi exclus

Postul de asistent în cabinetul deputatului va fi exclus

Inițiativa aparține Speakerului Andrian Candu și a fost votată, astăzi, de Parlament, în două lecturi, cu votul a 60 de deputați. Proiectul propune substituirea instituţiei asistentului de deputat prin alocarea unui buget anual forfetar oferit deputatului pentru asigurarea activităţii în exercitarea mandatului. Potrivit autorului, în felul acesta deputatul va avea posibilitatea de a contracta asistenţi personali, experţi în diverse domenii conform cerinţelor şi necesităţilor de activitate în procesul legislativ. Totodată, parlamentarii vor putea fi ajutați în activitatea lor de un asistent voluntar.

Modificările se propun a fi operate în contextul procesului de modernizare a instituţiilor publice, angajament reflectat în Strategia de reformă a administraţiei publice pentru anii 2016-2020 şi în conformitate cu bunele practici și experiența parlamentelor statelor UE.

Prevederile vor intra în vigoare la 1 martie 2019, în noua legislatură a Parlamentului.

În prezent, conform legislației naționale, de un cabinet propriu pot fi asistaţi: Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului, preşedinţii fracţiunilor parlamentare, deputaţii în Parlament, Preşedintele Republicii Moldova, Prim-ministrul, prim-viceprim-ministrul, viceprim-miniştrii, miniştrii, Avocatul Poporului, primarul general al municipiului Chişinău şi directorii generali ai autorităţilor administrative centrale, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus