Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-28/evolu-iile-alarmante-din-regiune-discutate-de-andrian-candu-cu-parlamentarii-ucraineni-56594.html
Data: Nov 28, 2018 (20:15)

Evoluțiile alarmante din regiune, discutate de Andrian Candu cu parlamentarii ucraineni

Evoluțiile alarmante din Ucraina au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu la o întrevedere comună cu grupurile de prietenie dintre Republica Moldova și Ucraina din cadrul Parlamentului Republicii Moldova și a Radei Supreme a Ucrainei.

Andrian Candu a condamnat ferm acțiunile agresive ale Federației Ruse în raport cu Ucraina, menționând că a făcut apel la comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situaţiei în regiune. Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat solidaritatea cetățenilor Republicii Moldova cu poporul ucrainean. 

În alt context, Andrian Candu a apreciat buna cooperare la nivel interparlamentar dintre Republica Moldova, Ucraina și Georgia, referindu-se la inițiativa părții moldovenești de semnare a Declarației comune a parlamentelor celor trei țări privind cooperarea în combaterea amenințărilor hibride.

La rândul lor, parlamentarii ucraineni au menționat că Rada Supremă a aprobat instituirea stării de război în 10 regiuni din Ucraina, inclusiv două aflate la hotar cu Republica Moldova. Potrivit oficialilor ucraineni, au fost intensificate măsurile de securitate și siguranță la hotare, dar activitatea de trecere a persoanelor și mărfurilor prin punctele de frontieră nu este afectată.

Astăzi, Parlamentul găzduiește reuniunea Grupului de prietenie a Parlamentului Republicii Moldova cu Ucraina și a delegației  Grupului de prietenie din cadrul Radei Supreme a Ucrainei cu Republica Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.