Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-27/un-lot-de-piese-auto-uzate-re-inut-de-echipele-mobile-ale-poli-iei-de-frontiera-56578.html
Data: Nov 27, 2018 (21:00)

Un lot de piese auto uzate, reținut de echipele mobile ale Poliției de Frontieră

Trei conaționali sunt documentați pentru transportarea unor piese auto uzate, fără acte de proveniență, ba mai mult sunt bănuieli rezonabile că ar fi introduse fraudulos în Republica Moldova. Acțiunile de reținere a bunurilor s-a desfășurat în dimineața zilei de astăzi, 27 noiembrie a.c., în apropierea nemijlocită de punctul de trecere Leușeni.

Conform dispoziției de serviciu, dar și în baza unor informații operative, echipele mobile ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au desfășurat mai multe verificări în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Astfel că la doar 50 metri de PTF Leușeni, pe sensul de intrare în țară, a fost oprit în trafic un autocar de rută regulată Republica Franceză – Republica Moldova.

În cadrul cercetărilor de la fața locului, polițiștii de frontieră au identificat trei conducători auto - cetățeni moldoveni și 18 pasageri, care reveneau din Franța. Ulterior s-a decis verificarea transportului, iar în rezultat s-au depistat 200 de injectori auto, de model Delphi și Lucas, pentru care șoferii nu au putut prezenta niciun act de proveniență și documente ce ar permite transportarea acestora, ținând cont că este strict interzis prin lege introducerea mărfurilor uzate în Republica Moldova.
Totodată, s-a constat intrarea în țară a autocarului prin PTF Leușeni, fapt ce confirmă suspiciunile privind introducerea ilegală a bunurile în țară.

Marfa a fost ridicată și reținută la sediul SPF Leușeni până la elucidarea circumstanțelor incidentului, polițiștii de frontieră continuă cercetările, informeazâ Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.