Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-27/schema-de-contrabanda-cu-marfuri-transportate-peste-r-ul-nistru-anihilata-de-catre-serviciul-vamal-i-56577.html
Data: Nov 27, 2018 (20:55)

Schemă de contrabandă cu mărfuri transportate peste râul Nistru, anihilată de către Serviciul Vamal și PCCOCS

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii oficiului teritorial ”Nord” al PCCOCS au desfășurat o serie de percheziții la mai multe puncte comerciale din zona de nord a țării. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri introduse ilegal în țară prin perimetrul verde al frontierei.

Documentările pe acest caz au început în luna august curent. Conform materialelor anchetei,  suspecții procurau mărfurile de la piața ”KM7” din or. Odesa și le introduceau în țară cu ajutorul unei bărci.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant sâmbătă noaptea, în momentul depozitării unor loturi de mărfuri într-un garaj din orașul Rezina. Inițial, aceștia au refuzat să se conformeze cerințelor legale și s-au baricadat în încăpere, fiind necesară forțarea ușii de acces.

După pătrunderea grupei de intervenție în depozitul improvizat, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, fără acte de proveniență. Valoarea acestora a fost estimată la peste un milion de lei.

Imediat după realizarea flagrantului, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii PCCOCS, au demarat o serie de percheziții la domiciliile persoanelor reținute, precum și la mai multe puncte comerciale din regiunea de nord a țării.

În total, au fost autorizate 58 de percheziții. Până în acest moment, valoarea mărfurilor depistate depășește suma de 1,5 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.