Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.11.2018

Noi investiții chineze în Republica Moldova

Noi investiții chineze în Republica Moldova

Astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu Ming Yang, Președinte al Uniunii Întreprinderilor Chineze Mijlocii din Germania, Fondator al Centrului German-European al IMM-lor în China și cu Jumas Medoff, Delegat în Consiliul Municipal al orașului Frankfurt pe Main. La întrevedere a luat parte și Iurie Leancă, Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.

Oficialii au discutat despre posibilitatea exportului de produse moldovenești în China prin intermediul Centrului German-European, precum și posibilitatea atragerii investitorilor germani și chinezi în economia Moldovei.

„Crearea unui mediu investițional favorabil, perfecționarea instrumentelor de atragere a investitorilor străini, precum şi promovarea produselor autohtone pentru creșterea competitivității economiei reprezintă priorități fundamentale în activitatea Ministerului. Sper ca întrevederea de astăzi să ne ofere și alte oportunități noi de cooperare comercial-economică și investițională cu mediul de afaceri chinez” a declarat Chiril Gaburici.

Ming Yang, Președintele Uniunii Întreprinderilor Chineze Mijlocii din Germania, a menționat că antreprenorii chinezi acordă o atenție sporită dezvoltării relațiilor bilaterale cu Republica Moldova și optează pentru extinderea acestora pe diferite domenii.

În cadrul întrevederii, Ming Yang a mulțumit pentru invitația de a participa astăzi la deschiderea „Moldova Business Week 2018”, eveniment organizat anual, inclusiv, pentru promovarea imaginii țării în vederea atragerii investițiilor, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus