Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.11.2018

Procuraturile specializate își vor consolida independența financiară

Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a mai multor acte legislative. Modificările mai prevăd introducerea unor condiții alternative pentru candidații la funcția de procurator în procuraturile specializate. La funcția de procuror în procuraturile specializate vor putea candida persoanele care au o vechime în funcția de procuror de cel puțin 3 ani sau au o vechime în funcția de ofițer de urmărire penală de cel puțin 5 ani.

Totodată, a fost extinsă perioada de delegare a procurorilor într-o altă procuratură de până la 24 de luni. În cazul în care o procuratură nu poate funcționa din cauza lipsei temporare de procurori, în cazul existenței unor funcții vacante, dar și în alte cazuri, Procurorul General, la propunerea procurorului-șef al procuraturii respective, poate delega procurori de la alte procuraturi, cu consimțământul lor scris, pentru o perioadă de până la 24 de luni.

De asemenea, Procuratura Generală va avea dreptul de a institui, de a ține și de a administra sistemele informaționale, registrele și bazele de date în scopul implementării Sistemului informațional automatizat ”Urmărire penală: e-dosar”, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus