Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.11.2018

Copiii cu vârsta de la 2 ani vor putea fi înscriși la grădinițe

Copiii cu vârsta de la 2 ani vor putea fi înscriși la grădinițe

Parlamentul a aprobat, în lectură finală, un proiect de modificare a Codului educației. Potrivit noilor reglementări, statul va sigura gradual dezvoltarea serviciilor educaționale și de îngrijire pentru această grupă de vârstă, conform unui program aprobat de Guvern, în funcție de gradul de pregătire și locurile disponibile în instituțiile de educație timpurie și de învățământ general.

Circa 778 de instituții de educație timpurie din țară (50%) au deja create sau planifică crearea grupelor de creșă pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Pentru acești copii au fost prevăzute mijloace financiare în bugetul public național, începând cu anul 2019.

Anterior, statul finanța serviciile de educație timpurie pentru copiii de la 3 la 6 (7) ani.

Proiectul de modificare a Codului educației a fost elaborat cu participarea reprezentanților instituțiilor preșcolare, societății civile și părinților, oferind o șansă în plus tinerelor mame de angajare în câmpul muncii. Inițiativa a fost susținută, în ultima ședință plenară a Parlamentului, cu votul a 76 de deputați, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus