Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-23/marian-lupu-participa-la-kiev-la-un-forum-interna-ional-56524.html
Data: Nov 23, 2018 (21:02)

Marian Lupu participă, la Kiev, la un forum internațional

Șeful delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară EURONEST, Marian Lupu participă la Forumul internațional ”Ucraina ține minte – Lumea recunoaște”. Reuniunea are loc la Kiev, în perioada 21-25 noiembrie 2018.

La Kiev, Copreședintele Adunării Parlamentare EURONEST, Marian Lupu a avut întrevederi cu șeful delegației Ucrainei la AP EURONEST, Boris Tarasiuk și Președinta Comitetului Afaceri Externe al Radei Ucrainei, Hanna Hopko. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat prioritățile comune de integrare europeană ale celor două țări, relațiile economice bilaterale, dialogul pe platforma parlamentară, obiectivele de pe agenda Parteneriatului Estic, alte subiecte de interes comun de pe agenda moldo-ucraineană.

Copreședinția AP EURONEST este deținută, în prezent, de Republica Moldova. Ucraina urmează să preia copreședinția AP EURONEST din 25 noiembrie 2018. Decizia a fost luată în cadrul ultimei sesiuni plenare a AP EURONEST, desfășurată la Bruxelles, în perioada 28-28 iunie 2018.

Adunarea Parlamentară EURONEST, constituită în 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.