Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-19/elevii-pasiona-i-de-inginerie-vor-avea-posibilitatea-sa-studieze-la-colegiul-de-inginerie-in-ora-ul--56428.html
Data: Nov 19, 2018 (20:40)

Elevii pasionați de inginerie vor avea posibilitatea să studieze la Colegiul de Inginerie în orașul Strășeni

La inaugurarea acestuia a participat premierul Pavel Filip, care a menționat că educația, ingineria, mediul de afaceri și tinerii sunt lucruri la care ține foarte mult și care sunt motoarele dezvoltării țării noastre.

Pavel Filip a accentuat că pregătirea specialiștilor de calitate va diminua problema deficitului forței de muncă în companiile mari: „Este un vis al meu să trecem de la investiții în brațe de muncă, la investiții în materie cenușie. Mă refer nu doar să pregătim oamenii pentru asamblarea componentelor auto, dar să facem un pas mai departe: să vorbim despre ingineria mecanică, despre software, R&D și IT”.

Colegiul este o parte componentă a Zonei Economice Libere ”Bălți”, subzona Strășeni, iar curricula de învățământ are la bază modelul Germaniei. Totodată, programul dual al colegiului, oferă posibilitatea elevilor să fie instruiți atât la nivel teoretic, cât și practic în cadrul întreprinderilor partenere ale instituției. Pe lângă stagiile de practică, agenții economici mai oferă și indemnizații pentru elevi. De asemenea, colegiul este dotat cu săli moderne de studii, table interactive, echipamente inginerești de ultimă generație. Acesta mai dispune de un cămin cu 44 de locuri.

În total, peste 46 mii de elevi își fac studiile în instituțiile de învățământ profesional-tehnice din țară, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.