Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.11.2018

Termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul ar putea fi prelungit

Termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul ar putea fi prelungit

Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, trei proiecte de modificare a Legii cu privire la patenta de întreprinzător și le-a votat în prima lectură.

Două din inițiativele prezentate aparțin deputaților și prevăd prelungirea până la 31 decembrie 2022 și, respectiv, 31 decembrie 2023, a termenului patentei de întreprinzător pentru comerţul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri (gherete), pavilioane şi din autovehicule.
 
Potrivit inițiativei Guvernului, patenta de întreprinzător pentru comerţul cu amănuntul se propune a fi extins până la 31 decembrie 2019, comparativ cu 31 decembrie 2018 precum este stipulat în prezent. La fel, noile modificări se vor referi și la comerțul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor.
 
Modificările se referă doar la titularii de patentă, care la data de 31 decembrie 2018, vor deține patente pentru aceste activități. În luna septembrie curent mai erau valabile peste 9100 patente în comerţul cu amănuntul.
 
Pentru lectura a doua, Comisia economie, buget și finanțe a decis comasarea proiectelor.  Acestea urmează a fi votate în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus