Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2018

Relațiile moldo-germane au fost discutate la MAEIE

Relațiile moldo-germane au fost discutate la MAEIE

Subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală şi multilaterală a relațiilor moldo-germane, aspecte ale relațiilor între Republica Moldova și UE, precum și evoluţii ale politicii interne şi a procesului de reglementare transnistreană au fost discutate de secretarul de stat, Tatiana Molcean, cu șeful Direcţiei Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală din Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Michael Siebert.

Interlocutorii au apreciat dinamica imprimată cooperării bilaterale pe multiple segmente, Tatiana Molcean menționând că colaborarea politică şi economică cu Germania constituie o prioritate pentru țara noastră. În context, având în vedere că Germania este unul dintre partenerii comerciali importanți ai Republicii Moldova și unul dintre cei mai mari investitori, a fost remarcată necesitatea valorificării şi încurajării prezenţei active a acestora  pe piaţa moldovenească, prin acţiuni pozitive reciproce.

Secretarul de stat, Tatiana Molcean, a exprimat gratitudine părţii germane pentru rolul său activ şi pragmatic în procesul de reglementare transnistreană.

Potrivit MAEIE, Michael Siebert a subliniat că Germania încurajează Republica Moldova să continue angajat  traiectoria proeuropeană, înregistrând progrese reale în implementarea reformelor interne, conform agendei convenite cu UE. „Ne dorim continuitatea dialogului bilateral, iar acesta se produce uşor când sunt condiţii favorabile valorificării acestuia”, a menţionat Michael Siebert.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus