Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-16/deputa-ii-din-comisia-drepturile-omului-i-rela-ii-interetnice-au-discutat-cu-o-echipa-de-consultan-i-56413.html
Data: Nov 16, 2018 (21:05)

Deputații din Comisia drepturile omului și relații interetnice au discutat cu o echipă de consultanți ai Consiliului Europei

Comisia drepturile omului și relații interetnice a avut, astăzi, o întrevedere cu o echipă de consultanți ai Consiliului Europei din cadrul Programului ,,Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova’’.

Principalul subiect de discuție a vizat realizarea unei misiuni de evaluare a necesitaților Mecanismului național pentru prevenirea torturii din Republica Moldova. Acțiunea se înscrie în lista obiectivelor strategice ale proiectului „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, care a fost lansat în prima jumătate a anului 2018 și implementat cu susținerea financiară a Guvernului Norvegiei.

Deputații au abordat subiecte cu referire la cauzele ce vizează supraaglomerația în penitenciare, asistența medicală în penitenciare, condițiile de detenție, situația psihologică a deținuților, lipsa locurilor de muncă, rezultatele vizitelor întreprinse în penitenciarele din țară, precum și multe alte chestiuni.

În acest context, experții au menționat că scopul exercițiului realizat este evaluarea capacităților operaționale și funcționale ale Mecanismului național pentru prevenirea torturii, precum și provocările acestuia în realizarea sarcinilor sale.

La finalul întrevederii, deputații au exprimat gratitudine Consiliului Europei pentru acest program de asistență lansat în domeniul drepturilor omului, anunță Comisia derpturile omului și relații interetnice.