Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2018

Delegația Parlamentului participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO. Reuniunea este găzduită de Parlamentul Canadei și are loc la Halifax, în perioada 16-19 noiembrie 2018.

Din componența delegației conduse de șeful delegației Parlamentului la AP a NATO, Mihai Ghimpu fac parte deputații Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.

Ședințele Comitetelor AP NATO – Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii, Comitetul pentru apărare şi securitate, Comitetul pentru economie şi securitate, Comitetul politic, Comitetul pentru ştiinţă şi tehnologie, precum și reuniunile grupurilor politice vor avea loc în perioada 17-18 noiembrie. În cadrul acestor reuniuni vor fi discutate proiectele rezoluțiilor Comitetelor, prezentate de către raportori și raportori speciali.

Raportul general al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității conține un capitol referitor la Republica Moldova și regiunea transnistreană. Totodată, în Raportul special al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității și în Raportul general al Comitetului pentru știință și tehnologie se conțin referințe la țara noastră.

Ședința plenară va avea loc luni, 19 noiembrie. Participanții la reuniune vor fi salutați de Președinta AP NATO, Rasa Jukneviciene, Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, alți oficiali. 

Tematica celei de-a 64-a sesiuni anuale a AP a NATO constituie relațiile transatlantice și rolul NATO în calitate de pilon al securității comune.

AP a NATO este o organizaţie interparlamentară, care reuneşte parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din ţările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus