Trimite e-mail | Printeaza
Social
14.11.2018

Premierul cere înăsprirea sancțiunilor pentru proprietarii câinilor nesupravegheați

Premierul cere înăsprirea sancțiunilor pentru proprietarii câinilor nesupravegheați

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip s-a referit la cazul produs ieri în orașul Strășeni, unde patru copii și un adult au fost atacați de un câine de rasă, nesupravegheat de stăpân. Drept urmare, persoanele au fost transportate de urgență la spitalul din localitate.

„Desigur că rănile fizice se vindecă, întrebarea este ce se întâmplă psihologic cu acești copii care vor trăi toată viața cu frica”, a spus Pavel Filip. În context, șeful Executivului a menționat importanța prevenirii unor asemenea cazuri și a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să vină cu soluții pentru modificarea legislației și sporirea siguranței cetățenilor.

„Trebuie să atragem o atenție deosebită la ceea ce se întâmplă în parcurile noastre unde știm că sunt mulți care ies la plimbare cu câinii fără botniță, câini de rasă, care pot deveni violenți în orice clipă. Cred că trebuie de înăsprit puțin condițiile pentru proprietari, dar și de mărit amenzile dacă mulți din ei nu înțeleg care este responsabilitatea și pun în pericol sănătatea și viața copiilor sau altor oameni”, a conchis premierul.

5 persoane, printre care 4 minori, au fost atacați ieri de un câine de luptă. Incidentul s-a produs pe o stradă din orașul Strășeni, câinele fiind lăsat fără supraveghere. Cele cinci persoane primesc îngrijiri medicale, starea lor fiind stabilă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus