Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.11.2018

Executivul va susține în continuare dezvoltarea mediului de afaceri prin promovarea politicilor care să asigure previzibilitate și reguli clare de activitate pentru agenții economici

Executivul va susține în continuare dezvoltarea mediului de afaceri prin promovarea politicilor care să asigure previzibilitate și reguli clare de activitate pentru agenții economici

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu președintele Confederației Naționale a Patronatului, Leonid Cerescu. Părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile întreprinse până acum de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri: reducerea numărului instituțiilor cu funcții de control, a actelor permisive și eliberarea acestora prin ghișeul unic, aprobarea modificărilor la Codul muncii.

Toate aceste acțiuni au asigurat o creștere economică constantă în ultimii 3 ani de 4%-2016, 4,5% -2017 și 5% în trimestrul II 2018. Acest fapt a permis Executivului să realizeze mai multe proiecte sociale, inclusiv să reformeze două sisteme importante: de salarizare și de pensionare.

Leonid Cerescu a apreciat deschiderea Guvernului pentru rezolvarea problemelor oamenilor de afaceri și eforturile pentru crearea condițiilor optime de activitate pentru agenții economici. În același timp, au fost menționate și unele probleme care urmează încă a fi soluționate.

Interlocutorii au stabilit, de asemenea, prioritățile de viitor pentru consolidarea dialogului dintre Guvern și Confederația Națională a Patronatului. Premierul Pavel Filip a accentuat că Executivul va susține în continuare dezvoltarea mediului de afaceri prin promovarea politicilor care să asigure previzibilitate și reguli clare de activitate pentru agenții economici, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus