Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.11.2018

Oportunităţile programului Erasmus+ au fost prezentate cadrelor didactice din Republica Moldova

Oportunităţile programului Erasmus+ au fost prezentate cadrelor didactice din Republica Moldova

Secretarul de stat, Daniela Morari, a participat la deschiderea seminarului internaţional „Programul Erasmus+. Oportunităţi de a dezvolta şi consolida parteneriate internaţionale”, organizat de Oficiul Naţional Erasmus+ în Republica Moldova cu scopul de a informa cadrele didactice cu privire la modalităţile accesării proiectelor Erasmus+.

Secretarul de stat a salutat implementarea cu succes a programului Uniunii Europene Erasmus+ în Republica Moldova, accentuând că mobilităţile academice oferă studenţilor, cercetătorilor, cadrelor didactice şi instituţiilor de învăţământ din ţară oportunităţi noi de dezvoltare. A fost subliniată şi importanţa convergenţei mediului educaţional cu necesităţile pieţii muncii, în special, în contextul posibilităţii studenţilor de a beneficia, începând cu anul 2018, de programele de stagii Erasmus+.

De asemenea, Secretarul de Stat a încurajat aplicarea la Apelul de proiecte Erasmus+ 2019 şi crearea unor noi parteneriate transnaţionale între instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova şi cele din ţările de program ceea ce va contribui la modernizarea sistemelor de învăţământ  şi formare profesională şi tineret.
 
Potrivit MAEIE, seminarul se înscrie în Campania anuală de informare naţională „Şi eu sunt Erasmus” dedicată studenţilor şi staff-ului universitar din Republica Moldova. Agenda evenimentului a inclus şi organizarea Expoziţiei Proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităţilor în Învăţământul Superior, implementate în Republica Moldova. Între anii 2015-2017 peste 900 de studenţi şi cadre didactice au beneficiat de mobilităţile academice oferite de programul Erasmus +.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus