Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
07.11.2018

Unitate radiologică auto pentru Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” din capitală

O unitatea radiologică auto pentru efectuarea, în localitățile rurale, a investigațiilor de identificare a tuberculozei sau cancerului la plămâni, va primi  Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” din capitală.

Comisiile parlamentare permanente au examinat, în ședințele de astăzi, proiectul de lege privind scutirea de taxa pe valoarea adăugată, taxa vamală şi de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale la importul unei unități radiologice auto necesare pentru Instituţia medico-sanitară publică „Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea acestuia.
 
Autocamionul de marca MAZ va fi donat instituției, în urma înţelegerilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Belarus.  În cadrul discuțiilor la nivel înalt, partea belarusă şi-a manifestat intenţia de a oferi, gratuit, o unitate radiologică auto.
 
Potrivit autorităților, mașina radiologică este necesară pentru  activităţile de diagnostic medical, desfășurate în mediul rural, de echipe medicale multidisciplinare mobile.
 
Screeningul pulmonar este parte a Programului Naţional de Control şi Profilaxie al tuberculozei pentru anii 2016 – 2020. Instituţia Medico-Sanitară Publică ”Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” este  unitatea medicală responsabilă de combaterea tuberculozei şi altor maladii ftiziopneumologice, precum şi coordonarea realizării Programului Naţional de Control şi Profilaxie al tuberculozei pentru anii 2016-2020, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus