Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2018

Președintele țării a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova

Președintele țării a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, reprezentantul Franței, William Massolin.

În cursul dialogului, șeful statului a menționat cooperarea activă a instituțiilor de stat și publice ale țării noastre cu Consiliul Europei - una dintre cele mai importante organizații internaționale.

”O atenție deosebită am acordat subiectului privind alegerile parlamentare din Republica Moldova, preconizate în luna februarie. În context, am subliniat necesitatea unei implicări mai active a Consiliului Europei în monitorizarea procesului electoral și anunțarea rezultatelor acestuia. L-am asigurat pe dl. Massolin că conducerea Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru ca alegerile să se desfășoare în modul cel mai transparent și corect”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a relatat șefului Biroului Consiliului Europei despre esența strategiei de bază a politicii externe a administrației prezidențiale: stabilirea unor relații reciproc avantajoase atât cu Estul, cât și cu Vestul în baza principiului constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus