Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-02/pre-edintele-igor-dodon-a-primit-scrisorile-de-acreditare-de-la-noul-ambasador-al-sua-56179.html
Data: Nov 2, 2018 (20:13)

Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador al SUA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în țara noastră, E.S. Dereck J. Hogan.

În cadrul dialogului, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice.

Șeful statului a menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. ”Pînă în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, Președintele țării a remarcat că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. ”În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin”, a subliniat șeful statului.

Președintele RM i-a mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova.

Igor Dodon a reiterat că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național.

”Mi-am exprimat convingerea că vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămîna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive”, a declarat șeful statului.

În finalul dialogului, Președintele i-a urat noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii în ţara noastră succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog. De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.