Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.11.2018

Moldova și Belarus își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

Moldova și Belarus își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

„Turismul reprezintă un factor foarte important pentru progresul socio-economic, este un promotor al globalizării și un factor al dezvoltării durabile. Republica Moldova dispune de un bogat potențial pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să aducă populației venituri și posibilități de încadrare în câmpul muncii, precum și alte beneficii. Este important ca imaginea țării să fie promovată inclusiv în țările CSI, iar o colaborarea mai strânsă cu Republica Belarus va contribui la creșterea fluxului turistic în scopul cunoașterii modului de viață, istoriei şi culturii țării noastre”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii în contextul semnării Protocolului privind colaborarea în domeniul turismului, semnat de Rodica Verbeniuc, directorul Agenției de Investiții a Republicii Moldova și Andrei Molcian, director al Departamentului de Turism, Ministerul Sportului și Turismului al Republicii Belarus.

În cadrul întrunirii, părțile și-au exprimat dorința de a-și extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului, prin crearea condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului. De asemenea, oficialii din Republica Moldova și Republica Belarus au făcut schimb de bune practici în domeniul infrastructurii turistice și pregătirea profesională a personalului din industriile turistice.

În scopul dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul turismului, Republica Moldova și Republica Belarus vor favoriza și în continuare dezvoltarea cooperării între instituțiile publice din domeniul turismului și vor contribui la stabilirea relațiilor între asociațiile turistice, întreprinderi şi alte organizații participante la dezvoltarea turismului. În același timp, părțile vor contribui la diseminarea pe teritoriul statului propriu a informației cu privire la posibilitățile turistice a celeilalte părți, prin intermediul mass-media, precum şi prin organizarea în comun a expozițiilor, conferințelor, seminarelor, etc.

Chiril Gaburici a menționat și despre noua cursă aeriană – Minsk-Chișinău, care a fost lansată la 30 octombrie curent. Ministrul susține că această cursă a fost așteptată nu numai de cetățeni, dar și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Chiril Gaburici este sigur că această cursă va avea un impact pozitiv asupra economiei ambelor țări în perioada imediat apropiată.

 

Reamintim că noua cursă aeriană Minsk-Chișinău va fi operată de compania „Belavia” din Belarus. Aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk în zilele de marți, joi și duminică la ora 14.05 și de la 9.05 – în zilele de luni și vineri. Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus