Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-02/implementarea-proiectelor-de-infrastructura-cu-suportul-financiar-al-republicii-belarus-discutate-la-56180.html
Data: Nov 2, 2018 (20:20)

Implementarea proiectelor de infrastructură cu suportul financiar al Republicii Belarus, discutate la Minsk

„Negociem un acord de finanțare dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Republicii Belarus în vederea realizării proiectelor modernizării bazei de transport și reabilitarea infrastructurii drumurilor naționale”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii la întrevederea cu reprezentanți ai Comitetului de Stat pentru proprietate al Republicii Belarus, ai Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus și reprezentanții companiei „BELAVTODOR”. 

Chiril Gaburici a comunicat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea și diversificarea finanțării implementării proiectelor de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de drumuri publice naționale, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranței traficului rutier și per general dezvoltarea economiei Republicii Moldova. De asemenea, ministrul a încurajat compania BELAVTODOR să participe la licitațiile pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii drumurilor naționale, ținând cont de expertiza și experiența partenerului din Belarus în dezvoltarea infrastructurii și construcția de drumuri și poduri.

La rândul său, partea belarusă și-a manifestat interesul față de implementarea proiectelor comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova, precum și posibilității dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport.

De asemenea, Chiril Gaburici a întreprins o vizită la Compania de administrare a holdingului „BELAVTODOR”. Ministrul a analizat potențialul tehnologic şi de producție al Republicii Belarus în domeniul proiectării drumurilor şi podurilor auto, precum şi al elaborărilor inovaționale ale producătorilor belaruși de materiale de construcție pentru drumuri. De asemenea, conducerea holdingului „BELAVTODOR” a reiterat disponibilitatea de a împărtăși experiența în dezvoltarea standardelor tehnice în domeniul construcției drumurilor.

Discuțiile au avut loc în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Republica Belarus, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.