Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-11-02/consultari-comune-pe-marginea-realizarii-eficiente-a-proiectelor-de-dezvoltare-regionala-cu-finan-ar-56181.html
Data: Nov 2, 2018 (20:25)

Consultări comune pe marginea realizării eficiente a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare de la Uniunea Europeană

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu specialiștii Agenților de Dezvoltare Regională și experții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) s-au reunit ieri, în cadrul unei ședințe de lucru, pentru a discuta despre implementarea celor 18 proiecte de dezvoltare regională în domeniile aprovizionare cu apă și canalizare și eficiență energetică, cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Pe ordinea de zi a discuțiilor au fost incluse subiectele cu referire la desfășurarea  serviciilor de proiectare, provocările în procesul de desfășurare a lucrărilor, asigurarea contribuțiilor din partea beneficiarilor, precum și acțiunile prioritare în continuare pentru finalizarea eficientă a  proiectelor.

Cele 18 proiecte cu finanțare UE sunt implementate prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ.  Pe 18 iulie 2017, Republica Moldova şi Uniunea Europeană au semnat un acord de grant pentru realizarea a 18 proiecte de dezvoltare regională. Bugetul total al acţiunii este de 3,5 mil. euro, oferiţi de către Uniunea Europeană, şi 325 mii de euro, oferiţi de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. Perioada de implementare este de 18 luni.

Implementarea proiectelor are loc în două etape. La prima etapă au fost elaborate proiectele tehnice şi documentaţia de licitaţie, iar a doua etapă ţine de implementarea propriu-zisă a proiectelor, anunță un comunicat.