Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.10.2018

Republica Moldova și Republica Serbia vor semna în viitorul apropiat un acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Republica Moldova și Republica Serbia vor semna în viitorul apropiat un acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Asupra acestui fapt au convenit astăzi prim-ministrul Pavel Filip și premierul Serbiei, Ana Brnabic. Potrivit premierilor celor două țări, acest acord va contribui la impulsionarea investițiilor și a schimburilor comerciale. Întrevederea dintre șefii celor două guverne a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen.

Părțile au exprimat, de asemenea, interesul și pentru crearea întreprinderilor mixte şi participarea reprezentanţilor mediului de afaceri la activităţi economice desfăşurare în Republica Moldova şi Serbia. S-a convenit să fie intensificată și colaborarea dintre Camerele de Comerț și Industrie din cele două state.

Printre alte domenii prioritare de colaborare au fost menționate cooperarea poliţienească, în domeniul educaţiei, al ştiinţei şi inovării. În prezent, între Republica Moldova și Republica Serbia sunt semnate 14 documente bilaterale, care prevăd cooperarea pe segmentul apărării, asistenței reciproce în domeniul vamal, combaterii crimei organizate şi a spălării banilor.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean și a celui din Kosovo, exprimând susținere reciprocă pentru integritatea teritorială a celor două state, a relatat Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus