Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.10.2018

Relațiile moldo-lituaniene, discutate la MAEIE de Ministrul Tudor Ulianovschi și ambasadorul Kęstutis Kudzmanas

Relațiile moldo-lituaniene, discutate la MAEIE de Ministrul Tudor Ulianovschi și ambasadorul Kęstutis Kudzmanas

Între Republica Moldova și Lituania este stabilit un dialog politic activ și dinamic, care permite dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale în diferite domenii. Constatarea a fost făcută în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

În opinia interlocutorilor, relațiile moldo-lituaniene vor continua să se fructifice, inclusiv prin valorificarea oportunităților de cooperare în domenii de interes reciproc, prioritar în domeniul comercial-economic.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat asistenţa de dezvoltare oferită de Guvernul Lituaniei țării noastre, reiterând importanța acestui sprijin în procesul transformărilor democratice, economice şi sociale din Republica Moldova.

Kęstutis Kudzmanas a reiterat, pe această cale, susţinerea continuă din partea Lituaniei  a eforturilor autorităților de la Chișinău în realizarea reformelor interne de dezvoltare durabilă a țării.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind situația regională și evoluțiile de ultimă oră în zona respectivă. 
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a urat succese ambasadorului Kęstutis Kudzmanas, asigurându-l de susţinere şi deschidere în îndeplinirea mandatului său în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus