Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.10.2018

Chiril Gaburici: Avem obiectivul să trecem Moldova în categoria generatorilor și producătorilor de tehnologii

Chiril Gaburici: Avem obiectivul să trecem Moldova în categoria generatorilor și producătorilor de tehnologii

Ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Jerzy Pietrasiak, Vicepreședinte și Director general CELLPACK Polska, Director pentru statele CSI, Slawomir Kwasnik, Director Tehnic CELLPACK Polska și Gheorghe Habed, Director general Habsev Grup SRL, partenerul local al concernului BBC CELLPACK.

Concernul elvețian BBC CELLPACK este specializat în producerea unei game mari de produse destinate în special sectoarelor energetic și medical, cu locații de producere pe 4 continente și o echipă de peste 1200 de specialiști.

Chiril Gaburici a comunicat oaspeților despre proiectele ample de modernizare și extindere a capacităților sectorului energetic din Republica Moldova. Ministrul a vorbit despre modernizarea a două centrale termoelectrice și despre faptul că, în curând, va începe construcția gazoductului Ungheni - Chișinău. Urmează și alte proiecte, valoarea cărora este de sute de milioane de euro.

„Vă îndemn să participați la aceste acțiuni de modernizare, și să examinați Moldova nu doar ca piață de desfacere, dar și ca locație de producere. Avem obiectivul să trecem Moldova din categoria statelor consumatoare de tehnologii, în categoria generatorilor și producătorilor de tehnologii”, a menționat ministrul.

Jerzy Pietrasiak a informat despre creșterea rapidă a concernului BBC CELLPACK și a investițiilor mari în “cercetare și dezvoltare”, pe care concernul le realizează pentru a oferi cele mai potrivite produse și soluții tehnice. Jerzy Pietrasiak cunoaște piața statelor CSI și oportunitățile, pe care le oferă constituirea unei produceri în Republica Moldova.

Informația despre avantajele oferite de zonele economice libere din Moldova, împreună cu oportunitățile deschise de calitatea de membru al CSI a Republicii Moldova vor fi transmise specialiștilor pentru a aprecia raționamentul investițional în localizarea unei produceri în Moldova.
                                                               

Ministrul Chiril Gaburici a asigurat oaspeții că Ministerul Economiei și Infrastructurii va susține oricând investitorii cu informația necesară, iar când va fi cazul va veni cu recomandări și va intermedia discuțiile cu alte autorități publice și instituții ale statului, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus