Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.10.2018

Problema simplificării regimului de călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova în Marea Britanie discutată la Oficiul britanic de externe

Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth al Guvernului Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord  va susține eforturile autorităților moldovenești în dialogul cu Oficiul pentru afaceri interne privind examinarea procedurii de simplificare a regimului de călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova. Poziția respectivă a fost exprimată de Sir Alan Duncan, Ministru de Stat pentru Europa și Americi în Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Angela Ponomariov.

Subiectul simplificării regimului de călătorii a fost abordat de șeful misiunii diplomatice în contextul asigurării cadrului legal bilateral adecvat post-Brexit, în vederea evitării impactului negativ atât asupra activității agenților economici din țara noastră după ieșirea Marii Britanii din UE, cât și altor categorii de cetățeni. Angela Ponomariov a mai accentuat că simplificarea regimului de vize va contribui la stimularea și dezvoltarea comerțului bilateral, extinderea cooperării în domenii precum turism, educație, cultură, etc.  

Potrivit MAEIE, Sir Alan Duncan și  Angela Ponomariov s-au referit și la dinamizarea dialogului politic bilateral în ultima perioadă, acțiunile de susținere reciprocă în structurile internaționale, cooperarea în domeniul securității,  fiind subliniată importanța extinderii colaborării între ambele țări pe multiple domenii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus