Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.10.2018

Lucrările de construcție a podului din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, au fost finalizate

Lucrările de construcție a podului din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, au fost finalizate

Lucrările de construcţie a podului din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, s-au încheiat. Astăzi acesta a fost deschis pentru circulație. Podul asigură accesul spre centrul raional pentru oamenii din 12 localităţi. Prim-ministrul Pavel Filip,  care a participat la ceremonia de deschidere a podului, a felicitat locuitorii cu acest eveniment: „Podul este un simbol, care unește oameni și localități și la propriu și la figurat”. Acesta face parte din drumul regional Floreşti - Anenii Noi şi asigură legătura între mai multe artere locale.

Până la reconstrucție podul a fost deteriorat, inclusiv din motivul deplasării permanente a mașinilor de mare tonaj. Astfel, acesta a fost închis în iulie 2017, iar în toamna anului trecut au început lucrările de construcție. Podul vechi a fost demolat și construit de la zero,  conform standardelor europene.

Valoarea totală a lucrărilor de construcție se ridică la 18 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus