Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.10.2018

Vicepreședintele BERD: Modul în care s-a acționat pentru stabilizarea și fortificarea sectorului bancar a îmbunătățit imaginea Republicii Moldova

Vicepreședintele BERD: Modul în care s-a acționat pentru stabilizarea și fortificarea sectorului bancar a îmbunătățit imaginea Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele  BERD, Alain Pilloux. Premierul i-a mulțumit oficialului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru suportul constant acordat țării noastre în realizarea proiectelor în diverse domenii și în mod special pentru investițiile făcute în sectorul bancar din Republica Moldova.

Totodată, premierul a apreciat susținerea acordată de BERD pentru activitatea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, care este o platformă eficientă de discuții dintre Guvern și business. „Pe această platformă, cu o capacitate vastă de analiză, au fost elaborate mai multe propuneri de reforme pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Susținerea pe care BERD o acordă Consiliului Economic este o investiție eficientă”, a spus Pavel Filip. Premierul a confirmat determinarea Guvernului pentru a continua implementarea agendei de reforme și a Acordului de Asociere cu UE.

Vicepreședintele  BERD, Alain Pilloux, a apreciat reformele realizate de Guvern și a spus că modul în care s-a acționat pentru stabilizarea și fortificarea sectorului bancar a contribuit la îmbunătățirea imaginii Republicii Moldova. Restructurarea sectorului bancar, alături de sporirea securității energetice și sprijinirea sectorului privat prin împrumuturi și altă asistență pentru ameliorarea climatului investițional sunt prioritățile de bază ale Strategiei BERD pentru Republica Moldova pentru 2017-2022.

Vicepreședintele BERD l-a prezentat pe noul manager al băncii pentru Republica Moldova, Matteo Patrone, exprimându-și încrederea în consolidarea, în continuare, a bunei cooperări dintre BERD și țara noastră.

 

De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 123 de proiecte, investind în economia țării noastre peste 1,2 miliarde de euro, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus