Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.10.2018

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Suedia cu privire la cooperarea pentru dezvoltare

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Suedia cu privire la cooperarea pentru dezvoltare

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul dintre Republica Moldova și Suedia cu privire la cooperarea pentru dezvoltare (2018 – 2020). Documentul a fost susținut de 80 de deputați din cei prezenți la ședință.

Acordul stabilește cadrul de cooperare pentru dezvoltare între Republica Moldova și Suedia. Scopul documentului este de a contribui la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în conformitate cu Strategia Suediei, bazată pe rezultatele cooperării în domeniul reformelor cu Europa de Est, Balcanii de Vest și Turcia pentru anii 2014 – 2020.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a ratificat și Acordul dintre Republica Moldova și Suedia privind termenele și condițiile generale ale cooperării pentru dezvoltare. Documentul a fost susținut de 80 de deputați din cei prezenți la ședință.

Suedia va oferi asistență financiară nerambursabilă pentru îndeplinirea scopurilor stabilite în acordurile specifice privind cooperarea pentru dezvoltare.

Cele două acorduri au fost semnate la 19 iunie 2018, respectiv 2 iulie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus