Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-25/modificarile-la-legea-privind-regimul-armelor-si-al-munitziilor-cu-destinatzie-civila-votate-in-lect-56056.html
Data: Oct 25, 2018 (20:32)

Modificările la Legea privind regimul armelor si al muniţiilor cu destinaţie civilă, votate în lectură finală

Markerele de paintball ar putea fi transportate peste hotare, în scopul participării la evenimente sportive şi de agrement, fără a fi obiectul declarării şi fără a fi supuse autorizării. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificări şi completări la Legea privind regimul armelor si al muniţiilor cu destinaţie civilă, în lectură finală.
 
Modificările prevăd dreptul de procurare şi de deţinere a unui număr nelimitat de markere de paintball pentru practicarea sportului şi agrementului. Totodată, markerele de paintball vor putea fi transportate peste hotare în scopul participării la evenimente sportive şi de agrement, fără a fi necesară declararea sau autorizarea acestora.
 
Proiectul este completat cu două noi definiţii pentru marker de paintball și bilă de paintball. Marker de paintball  este un   dispozitiv pneumatic pentru aruncarea bilelor de paintball (proiectil), care foloseşte forţa de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune aflate într-o butelie-recipient, având destinaţie sportivă şi agrement, alta decât tir. Bila de paintball  este un proiectil de calibrul 68/50 de folosinţă unică, în forma de capsulă biodegradabilă din gelatină umplută cu vopsea solubilă în apă.
 
Paintball este un sport la care jucătorii participă individual sau în echipă. Scopul jocului este eliminarea adversarilor prin marcarea lor cu capsule-proiectil. Acestea sunt propulsate cu ajutorul unor arme cu aer comprimat, denumite marcatoare sau arme de paintball.
 
Modificările au fost susținute de 79 de deputați din cei prezenți la ședința plenară, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.