Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-25/incepe-inspectarea-de-toamna-a-infrastructurii-drumurilor-na-ionale-56065.html
Data: Oct 25, 2018 (21:11)

Începe inspectarea de toamnă a infrastructurii drumurilor naționale

Potrivit unui ordin, emis de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” va organiza în perioada 30.10.2018-05.11.2018, inspectarea de toamnă a infrastructurii drumurilor naționale și va evalua condițiile de siguranță rutieră.

Ministrul Chiril Gaburici consideră că trebuie efectuate teste preventive pentru a analiza starea drumurilor, în scopul identificării unor soluții și tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale pe perioada rece a anului.

„Trebuie să fim pregătiți și să întreprindem măsuri de ameliorare a condițiilor de deplasare a participanților la trafic. De asemenea, trebuie să utilizăm produse de calitate, echipamente și utilaje moderne pentru lucrările de reparație și construcție a infrastructurii drumurilor”, afirmă ministrul Chiril Gaburici.

Evaluarea stării drumurilor se va face prin intermediul a 3 comisii, separate pe zone: Zona de Nord, Zona de Centru și Zona de Sud. Din componența comisiilor vor face parte și colaboratorii Inspectoratului Național de Patrulare ai IGP.